Bramborová polévka s houbami
Suroviny
50g cibule, 300g brambor, 150g kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), 50g růžičková kapusta, 100g žampiónů (sušené nebo čerstvé), hladká mouka, sůl, 4-5 stroužků česneku, sůl, pepř, majoránka, sádlo, kmín, 2l vývaru
Postup
Na sádle zpěníme cibulku, zaprášíme hl. moukou a uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem – prováříme aspoň 20 minut. Mezitím si uvaříme na kostičky pokrájené brambory. Zeleninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme jí, potom vložíme do polévky, přidáme uvařené brambory, houby a polévku dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Pro změnu můžeme přidat i kousek uzeniny, strouhaný sýr nebo vejce.
Autor
Jindřiška