Dvoretický nákyp
Suroviny
200g kvalitních těstovin, 400g vinné klobásy, 2 vejce, 100ml bílého vína, 1 malý pórek, 1 menší červená paprika, 6 čerstvých žampionů, olivový olej, bobkový list, česnek, polévkové koření, tymián, snítka kudrnky, muškátový květ či oříšek, drcený kmín, strouhanka
Postup
Těstoviny uvaříme ve slané vodě se dvěma bobkovými listy. Obsah vinné klobásy vymačkáme do mísy, metlou vmícháme celá rozklepnutá vejce, víno a lžíci olivového oleje. Pokrájený pórek, papriku a žampióny v zapékacím kastrole na rozpáleném oleji krátce orestujeme, okořeníme polévkovým kořením a spolu s okapanými uvařenými těstovinami nasypeme k masové směsi. Přidáme hrubě nasekanou kudrnku, trochu muškátového květu, nebo oříšku, a drceného kmínu a dobře promícháme. Zapékací kastrol vysypeme strouhankou, obsah mísy do něj vyklopíme a v troubě, předehřáté na 200°C, zapékáme 20-30 minut.
Autor
Jindřiška