Polévka pana hostinského
Suroviny
500g hovězího masa, 100g anglické slaniny, 2 větší cibule, 300 ml červeného vína, 1l masového vývaru, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 1 lžička tymiánu, sůl, 2–3 větší mrkve, 2 zelené papriky, 4 lžíce nasekané petrželky, vlasové nudle
Postup
Maso a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme maso a slaninu, orestujeme. Přidáme vývar, červené víno, česnek nakrájený na kostičky, bobkový list a tymián. Osolíme a necháme vařit, až je maso měkké. Přidáme na plátky nakrájenou mrkev a vaříme ještě 20 minut. Paprikové lusky očistíme od jader a nakrájíme na nudličky, do polévky je dáme na posledních 10 minut varu. Jako zavářku použijeme vlasové nudle. Hotovou polévku posypte petrželkou a dochuťte.
Autor
Jindřiška