Krůtí ptáčková
Suroviny
1kg krůtí rolka (krůtí maso), 1 velká cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce natvrdo, 1 okurka, 1 klobása, 1 masox, pepř, sůl, olej
Postup
Krůtí rolku nakrájíme na kousky cca 3cm, smícháme s hořčicí a kořením. Necháme proležet, poté osmahneme zprudka na pánvi. Cibuli nakrájíme a osmahneme dohněda na oleji, přidame osmažené maso. Podlijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme masox a dusíme. Nasucho opražíme na pánvi mouku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a přidáme k měkkému masu - zahustíme. Provaříme přidáme na kostičky nakrájené vejce, okurku a klobásu.
Autor
Jindřiška