Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou
Suroviny
8 vajec, 1 kelímek smetanového jogurtu, 1/8l smetany, 125g nízkotučného tvarohu, 2 lžíce hořčice, 1 cibule, 1 svazek petržele, kopru a pažitky, 1 malá sladkokyselá okurka, špetka cukru
Postup
Vejce propíchněte, vložte do vařící vody a vařte 10 minut. Pak je ochlaďte studenou vodou a pod vodou je také oloupejte, jde to snáze. Do tvarohu postupně vmíchejte jogurt, smetanu a hořčici. Cibuli oloupejte a jemně nastrouhejte. Bylinné přísady a kyselé okurky rovněž nastrouhejte, přidejte do omáčky, dochuťte solí, pepřem a cukrem. Omáčku dejte do mističky a tu postavte doprostřed podnosu. Vejce rozpulte a uspořádejte kolem. Ozdobte koprem.
Autor
Jindřiška