Kuřecí paprikáš
Suroviny
1 kuře, 2 lžíce sádla nebo másla, 1 středně velká cibule, 1 zelený paprikový lusk, 1 rajče, 0,2l kysané krémovité 18% smetany, 1 stroužek česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce mouky nebo lžička maizeny, sůl
Postup
Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, krátce v ní zamícháme mletou papriku a podlijeme 3 lžícemi vody. Kuře rozdělené na 8-12 dílů posolíme a přidáme do základu společně s utřeným česnekem. Z obou stran opečeme na tuku (voda se zatím vydusiía) a několikrát mírně podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Potom přidáme nakrájené rajče a paprikový lusk, podlejeme více a dusíme na velmi mírném ohni doměkka. Zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou (provařujeme 20 minut) nebo maizenou (krátce provaříme). Podáváme s noky, tarhoňou nebo těstovinami.
Autor
Jindřiška