Salát z Indie
Suroviny
500g brambor, 1 citron, 1 hrst petrželové natě, 2 rajčata, 1 cibule, 1dl kysané smetany, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 4 snítky celerové natě, 80g sterilovaného hrášku, 3dl bílého jogurtu, drcený kmín, mletý pepř a sůl
Postup
Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Sterilovaný hrášek propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozmačkáme. Kmín krátce opražíme. Česnek oloupeme a utřeme. Smetanu, jogurt a citrónovou šťávu našleháme a vmícháme utřený česnek, kmín, jemně nasekanou petrželku, celerovou nať, sůl a pepř. Všechny ingredience promícháme, dochutíme solí a pepřem, přelijeme omáčkou a necháme vychladit.
Autor
Jindřiška