Mufiny s revení
Suroviny
250g reveně, 175g másla nebo rostlinného tuku, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 150g cukru, 4 vejce, 350g polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 5 lžic mléka, 75g moučkového cukru, šťáva z 1/2 citronu, 24 barevných papírových formiček
Postup
Reveň očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Tuk se špetkou soli, cukrem i vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Postupně zašleháme vejce. Lžíci mouky si zatím odložíme, zbylou smícháme s práškem do pečiva a střídavě s mlékem pakzapracujeme do pěny. Kousky reveně obalíme ve lžíci mouky a vmícháme do těsta. Formu na mufiny vyložíme vždy dvěma papírovými formičkami. Do nich lžící rozdělíme těsto. Pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě přibližně 25-30 minut dozlatova. Upečené mufiny vyjmeme z trouby, uvolníme je z formy a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Nakonec z moučkového cukru a citrónové šťávy vymícháme hladkou polevu, mufiny jí potřeme a necháme zaschnout.
Autor
Jindřiška