Pikantní toasty
Suroviny
4 středně velká rajčata, 1 středně velká cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl a čerstvě pletý pepř, několik snítek bazalky, 8 plátků bagety, nebo 8 malých plátků bílé veky, 185g paprikou plněných oliv
Postup
Rajčata křížem nařízneme, přelijeme vroucí vodou a sloupneme. Rozčtvrtíme je, vydlabeme zrnka a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli i česnek a nesekáme. V pánvi zahřejeme olej a obojí podusíme. Poté přidáme nakrájení rajčata, krátce je v oleji promícháme, osolíme a opepříme. Opereme a osušíme bazalku a trochu si odložíme stranou. Zbytek nakrájíme a přidáme k rajčatům. Plátky bagety nebo bílé veky krátce opečeme a obložíme rajčatovou míšenínou. Rozdělíme je na talíře, přidáme salám a olivy a ozdobíme bazalkou.
Autor
Jindřiška