Kuřecí křidélka na zázvoru
Suroviny
12 kusů kuřecích křidélek, mletý zázvor, hladká mouka, mletá sladká paprika, česnek, sůl, mletý pepř, krystalový cukr, škrob, tuk na smažení
Postup
Kuřecí křidélka omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Zprudka je osmahneme na tuku, až se kůžička zatáhne. Takto připravené vložíme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme do poloměkka. Pak potřeme směsí mletého zázvoru, papriky a pepře. Vložíme je zpět do rozpálené trouby a necháme dopéci dozlatova a doměkka. Potom je vyjmeme a uchováme v teple. Zbylý tuk v pekáči lehce zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme malým množstvím studené vody. Když se šťáva provaří a tuk vystupuje na povrch, ochutíme solí a pepřem a můžeme i trochu osladit a přidat drcený česnek. Podle potřeby zahustíme solamylem a touto šťávou křidélka přeléváme.
Autor
Jindřiška