Kuře kung-pao
Suroviny
1/2kg kuřecího masa, 1/2 lžičky soli, 1 lžička mletého černého pepře, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky glutasolu, 2-3 lžíce solamylu, 1dcl sojové omáčky, olej, 2-3 hrsti arašídů nebo nasekaných mandlí, 1 malá chilli paprička
Postup
Maso nakrájíme na proužky, promícháme v míse s polovinou sojové omáčky, pepřem, solí, zázvorem, solamylem, glutasolem. Necháme marinovat v chladničce cca 1/2 hodiny (čím déle, tím lépe). Na pánvičce zahřejeme olej (cca 4-5 lžic), pokud chceme jídlo pikantní, přidáme 1 rozdrobenou čili papričku nebo nakrájený česnek. Potom přidáme arašídy a opékáme dále asi 3 minuty. Nakonec přidáme zbývající sojovou omáčku a ještě lehce osmahneme.
Autor
Jindřiška