Gyros s tzatziki
Suroviny
500g jehněčího ramínka, sušená mletá cibule, sušený mletý česnek, pepř, oregano, majoránka, tymián, badyán, olivový olej, salátová okurka, 4 stroužky česneku, 400g chlazeného smetanového jogurtu
Postup
Maso osušíme a nakrájíme na proužky, koření rozdrtíme v hmoždíři, smícháme se solí, olivovým olejem a s masem. Necháme marinovat v chladu nejméně 6 hodin. Na tzatziki oloupeme okurku a nahrubo ji nastrouháme. Smícháme s trochou soli a necháme 5 minut odstát, pak vodu, kterou pustila okurka, vymačkáme. Utřeme česnek, smícháme s okurkou a jogurtem a případně dosolíme. Proužky masa, už bez marinády, smažíme na velmi prudkém plameni za stálého míchání asi 7 až 10 minut. Podáváme horké s tzatziki.
Autor
Jindřiška