Špagety Ragutáty
Suroviny
50dkg vepřové libové kotlety, sklenice MORAVANKA, 3dcl kečupu, 2 střední cibule, 1dcl oleje, voda dle potřeby, lžíce hladké mouky, 10dkg tvrdého sýru na posypání, balíček špaget
Postup
Na rozpáleném oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a orestujeme. Poté přidáme nadrobno nakrájený obsah sklenice MORAVANKA. Pak přidáme vodu - plnou sklenici od Moravanky a vše podusíme dokud nebude maso měkké. Potom přidáme kečup a chvíli povaříme. Mezitím si v hrnečku rozmícháme mouku ve vodě a zahustíme omáčku. Provaříme, aby se ztratila chuť mouky. Mezitím si uvaříme špagety dle návodu.Na talíře servírujeme špagety, doprostřed omáčku a vše bohatě posypeme strouhaným sýrem.
Autor
Jindřiška