Orientální salát
Suroviny
2 hrnky rýže,1 l vody, 1 menší salátová okurka, 1 červená sladká paprika, 1 zelená paprika, 3 rajčata, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2pomeranče, 2 lžičky mleté pálivé papriky, ocet, sůl
Postup
Opranou rýži uvaříme ve vodě a necháme vychladnout. Na pánvi v rozehřátém oleji necháme lehce znědnout pálivou papriku a ihned vlijeme na rýži. Přidáme okurku nakrájenou na menší kostky a papriku nakrájenou na nudličky. Vmícháme plátky nakrájených rajčat, nadrobno pokrájenou cibuli a nakrájené pomeranče. Salát osolíme, zakapeme octem a olejem a šetrně promícháme. Necháme asi hodinu v chladu uležet. Podáváme jako přílohu ke grilovaným nebo rožněným masům a také k pokrmům asijské kuchyně.
Autor
Jindřiška