Drožďovka
Suroviny
2ks čerstvého droždí po 42g, 1ks cibulky nakrájené nadrobno, trochu másla, hrst namočených sušených hub, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka Knorr Zeleninový bujón, 2 stroužky česneku, 1/4 lžičky kmínu, dle chuti majoránka, 2 vejce, špetka pepře, dle chuti sůl a zelená petrželka nebo pažitka
Postup
Na másle zesklovatíme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a mícháme, napřed se droždí rozpustí, posléze zhoustne a odděluje se od tuku, ještě chvíli pražíme až začne vonět. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vytvoříme světlou jíšku. Přilijeme sušené houby i s vodou, ve které byly namočeny. Vložíme Knorr Zeleninový bujón, kmín a doplňíme studenou vodou do litru a půl. Řádně rozmícháme. Povaříme. Za stálého míchání vyfoukneme do polévky obě vejce. Okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem, solí. Přidáme petrželku a kus másla. Podáváme s čerstvým chlebem.
Autor
Jindřiška