Fit chléb
Suroviny
250g celozrnné špaldové mouky, 250g celozrnné žitné mouky, 1 kostka droždí, 50g oloupaných dýňových semínek, 50g oloupaných slunečnicových semínek, 50g loupaných mandlí, lžička balsamikového octa, bylinno-česneková sůl, chlebové koření
Postup
Droždí rozpustíme v 0,5l vlažné vody, přisypeme mouku, koření, přidáme balsamikový ocet a uhněteme těsto. Pak přidáme nadrobno nasekané mandle a celá slunečnicová a dýňová semínka. Formu na chléb vymažeme olivovým nebo slunečnicovým olejem, vložíme do ní těsto a povrch posypeme troškou mandlí a semínek. Vyhřejeme troubu na 200-220 °C, vložíme formu s těstem a pečeme přibližně 50 minut. Fit chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, mírně popraskanou kůrku, velký objem a dlouho vydrží vláčný a čerstvý.
Autor
Jindřiška