Květákové karbanátky s houbami
Suroviny
1 menší květák, 250g vařených brambor, 2 žemle, 1/4l mléka, 120g čerstvých na kostičky nakrájených a na másle podušených hub, 2 vejce, jemné rozsekaná petrželka, pepř, na drobné kostičky nakrájený salám nebo uzené vařené maso, sůl, mletý pepř, strouhanka, mouka, vejce, olej
Postup
Uvařený květák, oloupané vařené brambory, rozkrojené, v mléce namočené a vymačkané žemle společné na masovém strojku umeleme. Umleté dáme do mísy, přidáme houby, vejce, petrželku, nakrájený salám nebo uzené maso, osolíme, opepříme, podle potřeby zahustíme strouhankou a dobře promícháme. Ze směsi upravíme na pomoučeném prkénku karbanátky, omočíme je v rozšlehaných osolených vejcích, obalíme ve strouhance a v rozehřátém oleji vysmažíme po obou stranách do zlatova.
Autor
Jindřiška