Cibule plněná houbovou nádivkou
Suroviny
8 větších cibulí, voda, sůl, lžička cukru, 10g sádla, houbová nádivka, trochu vývaru ze zeleniny
Postup
Oloupané, očištěné cibule u kořínkové části trochu skrojíme, aby cibule pěkně stály, a pak je krátce povaříme v osolené, nepatrné přislazené vodě. Potom z každé cibule skrojíme vršek a střed cibule opatrné lžičkou vydlabeme tak, aby na cibuli zůstaly alespoň tři vnější dužnaté listy. Vnitřky vydlabané cibule nadrobno rozsekáme, na sádle krátce podusíme, vychladlé přimícháme do připravené houbové nádivky a vydlabané cibule nádivkou naplníme. Naplněné přikryjeme seříznutým vrškem, narovnáme je vedle sebe do kastrolu, podlijeme trochou vývaru a v horké troubě dusíme až změknou. Dusíme asi 30 minut.
Autor
Jindřiška