Pikantní žampiony
Suroviny
500g středních žampionů, 1 pórek, 1 lžička rostlinného másla, 2 vejce, 100g šunky, lžíce strouhaného sýra, 1 červená paprika, špetka soli, rostlinné máslo na vymazání misek
Postup
Žampiony oloupeme a nožičky odřízneme. Šunku, papriku, nožičky a pórek nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm lehce orestujeme nakrájené přísady. V misce rozšleháme vejce a orestovanou směs jimi zalijeme. Můžeme přisolit. Mícháme, dokud se vejce nesrazí. Necháme trochu zchladnout a pak plníme kloboučky žampiónů. Zapékací misky uvnitř vymažeme máslem a pokládáme plněnými žampiony. Najemno nastrouháme sýr, kterým je posypeme. Zapékáme v troubě při 200°C asi 15 minut, až povrch zrůžoví.
Autor
Jindřiška