Pórkové lívanečky s houbami
Suroviny
200g hladké mouky, 4 vejce, 1/4l mléka, sůl, 200g čerstvých hub, 40g másla na dušeni hub, 200g pórku, 700g uzeného vařeného masa, 100g sádla nebo oleje na smažení
Postup
Z rozkvedlaných vajec, mouky, mléka a soli si připravíme řídké těstíčko, které metlou dobře prošleháme. Houby nakrájíme na tenké plátky a na rozehřátém másle je podusíme. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka, a to hlavně jeho bílou část, vložíme je do cedníku, na okamžik ponoříme do vařící slané vody a necháme dobře okapat. Podušené houby, prochladlý pór a jemně rozsekané maso vmícháme do připraveného těstíčka. Směs menší naběračkou lijeme na pánev do rozehřátého tuku, naběračkou stlačíme do plocha do tvaru lívanečků a po obou stranách je do růžova osmažíme.
Autor
Jindřiška