Sýrovo-cibulové fondue
Suroviny
2 lžíce másla, 1 velká cibule, posekaná nadrobno, 2 lžíce hladké mouky, 2/3 hrnku zakysané smetany, 2 hrnky strouhaného sýra Gruyére, 2 hrnky nastrouhaného sýra Čedar, 2 lžíce nasekané pažitky, pepř, malé vařené brambůrky a klobásky k namáčení
Postup
Rozpustíme máslo ve velké pánvi, přidáme cibuli a smažíme 4-5 minut nebo dokud není měkká, ale nikoliv hnědá. Vmícháme mouku, přidáme zakysanou smetanu a vaříme 2 minuty. Přidáme sýry a pokračujeme ve vaření, za průběžného míchání dokud není hmota jemná a hladká. Přidáme pažitku a ochutíme pepřem. Nalijeme do kotlíku na fondue a podáváme s malými vařenými brambůrkami a klobáskami.
Autor
Jindřiška