Fondue z kozího sýra
Suroviny
250ml mléka, 6 snítek tymiánu (otrhané a nakrájené na drobno), 200g lehkého mazacího sýra, 115g kozího sýra, 1 kávovou lžičku kukuřičné moučky, sůl a pepř, asi 1kg malích brambor (čím menší, tím lepší), 450g slaniny nakrájené na tenké plátky, 24 malých bobkových listů (lze nahradit např. bazalkou)
Postup
Nejdřív brambory omyjeme (neloupat) zabalíme do proužku slaniny spolu s jedním bobkovým listem a narovnáme na plech (nejlépe na pečící papír). Pečeme při 200 st. Celsia, dokud není slanina křupavá. 220 ml mléka s tymiánem přivedeme k bodu varu, přidáme mazací a kozí sýr a vymýcháme do hladka. Kukuřičnou moučku smícháme se zbytkem mléka, dolijeme do sýrové směsi a mícháme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme dle chuti.
Autor
Jindřiška