Čertovy buřty
Suroviny
10 až 12 špekáčků, 3 velké cibule, 1 stroužek česneku, 1 láhev ostrého kečupu, 4dcl černého piva, feferonka, sádlo, sůl, pepř
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rovnoměrně ji poklademe na dno pekáče. Špekáčky oloupeme překrojíme podélně na polovinu a ještě nařízneme oba konce. Pokládáme je přeříznutou stranou do pekáče. Nakrájíme feferonku a vložíme jí do mezer mezi špekáčky. Obsah pekáčku opepříme a mírně osolíme. Hustě posypeme nasekanou cibulí a jemně nasekaným česnekem. Lžičkou nabereme sádlo a vložíme jej do všech čtyř rohů pekáče. Na horní vrstvu cibule nalijeme kečup. Celý obsah potom přelijeme černým pivem. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 30 minut při 200 °C.
Autor
Jindřiška