Omáčka z mletého masa na pizzu
Suroviny
4 lžíce olivového oleje, 2 nasekané stroužky česneku, 250g mletého masa, 1 cibule nakrájená na kostky, 1 karotka nakrájená na kostky, 1 pórek nakrájený na kolečka, 2 lžíce rajského protlaku, 100g oloupaných rajčat, sůl, čerstvě mletý pepř, špetka cukru, 1 lžička bazalky, 1 lžička oregana, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžíce nasekané meduňky
Postup
Na oleji zprudka opečeme maso a česnek, přidáme zeleninu a krátce osmahneme. Vmícháme rajský protlak, rajčata a vaříme 15-20 minut na mírném ohni. Dochutíme kořením, škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody a zahustíme jí omáčku. Krátce povaříme a vmícháme meduňku.
Autor
Jindřiška