Králík na paprice
Suroviny
1 mladý králík stažený a rozporcovaný, 15dkg slaniny, 8dkg cibule, 4dkg mouky, 1/8l kyselé smetany, 2 rajčata, lžička papriky, sůl
Postup
Mladého staženého králíka dobře očistíme, rozporcujeme a osolíme. V kastrolu na rozkrájené, rozehřáté slanině osmažíme drobně nakrájenou cibulku a papriku. Do usmažené směsi vložíme připraveného králíka a dusíme. Když šťáva začíná být vydušená, zaprášíme maso moukou, a až zežloutne, zalijeme je vařící vodou nebo vývarem a králíka dusíme do měkka. Měkkého králíka narovnáme na mísu a polijeme procezenou šťávou. Před podáváním můžeme povařit v procezené šťávě kyselou smetanu a prolisované rajče.
Autor
Jindřiška