Flambované kuřecí řízky s mandlemi
Suroviny
4 kuřecí řízky, 4 lžíce whisky nebo koňaku, 4 lžíce mandlových lupínků, 4 lžíce másla, 4 lžíce oleje, 4dl smetany, 3 střední cibule, 1 lžička bílého pepře, sůl, pepř
Postup
Maso naklepeme a potřeme bílým pepřem. Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme dozlatova s mandlovými lupínky. Trochu osolíme. Na rozehřátém oleji opečeme řízky a vyjmeme je. Do výpeku přidáme smetanu a chvíli dusíme. Osolíme, opepříme. Řízky potřeme teplou cibulovou směsí a osolíme. Alkohol zahřejeme, zapálíme a vlijeme na maso. Když plamínky dohoří, přidáme smetanovou omáčku a prohřejeme.
Autor
Jindřiška