Vepřový bůček s houbami
Suroviny
600g vepřového bůčku, 300g očištěných hub, 1 cibule, 4 větší rajčata, 1 lžička hladké mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2dl vývaru, 2 stroužky česneku, mletý pepř, kmín, sůl
Postup
Bůček nakrájíme na 8 plátků, osolíme, opepříme, okmínujeme, mírně podlijeme a pečeme do měkka. Při pečení podléváme vývarem. Měkké plátky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené houby, rajčatový protlak a prolisovaný česnek, společně osmažíme, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vývarem, rozšleháme a ještě povaříme. Do šťávy vložíme zpět bůček a omytá, na dílky nakrájená rajčata a společně prohřejeme.
Autor
Jindřiška