Vepřové maso s mandlemi (sing-žen ču-žou)
Suroviny
200g vepřového masa, 50g uvařených oloupaných mandlí, 1 bílek, 1 lžička sojové omáčky, 1/2 lžičky zázvoru, špetka mletého pepře
omáčka: půl šálku masového nebo drůbežího vývaru, 1 a 1/2 lžičky Solamylu, 1 lžičku sojové omáčky, 1/2 lžičky cukru, sůl
Postup
Maso nakrájíme na malé tenké plátky, ponoříme do rozšlehaného bílku se sojovou omáčkou, posypeme zázvorem a mletým černým kořením, promícháme a necháme proležet půl hodiny. Poté maso zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme mandle a společně krátce orestujeme. Nakonec vše promícháme s omáčkou.
Omáčka: Solamyl a sojovou omáčku rozmícháme v malém množství vody. Tuto směs přidáme do rozehřátého vývaru, trochu osladíme, osolíme a za stálého míchání přivedeme do varu, aby omáčka zhoustla.
Autor
Jindřiška