Čínská rýže s kuřetem
Suroviny
350g dlouhozrnné bílé rýže, 350g pokrájeného kuřecího masa, 150g fazolových klíčků, 1 lžička kurkumy, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 červená paprika, 1 zelená chilli paprička, 1 středně velká nastrouhaná cibule,6 pokrájených jarních cibulek, 2 lžíce sójové omáčky, sůl
Postup
Rýži s kurkumou dejte vařit do velkého hrnce s mírně osolenou vodou, dokud zrnka nezměknou, to znamená asi 10 minut. Důkladně rýži proceďte a papírovým ubrouskem vytlačte zbývající vodu. Ve velké předehřáté pánvi na smažení rozehřejte olej. Vložte na nudličky pokrájené kuřecí maso a na prudkém plameni smažte do zlatova. Přidejte pokrájenou papriku a nasekanou zelenou chilli papričku a smažte další 2-3 minuty. Přidávejte po částech vařenou rýži a dobře ji promíchejte se zbytkem ingrediencí, aby se vše dobře spojilo a zrnka rýže nebyla slepená k sobě. Přidejte mrkev, fazolové klíčky a jarní cibulky (šalotky) a smažte na prudkém plameni další 2 minuty. Polijte obsah woku sójovou omáčkou a dobře promíchejte.
Autor
Jindřiška