Čínská vepřová polévka s brambory
Suroviny
225g konzervovaných bambusových výhonků, 125g vepřových pokrájených plátků, 1l kuřecího vývaru, 3 pokrájené jarní cibulky (šalotky), 2 velké pokrájené brambory, 1 pokrájená červená paprika, 1 mrkev nakrájená na tenké proužky, 4 lžíce vody, 2 lžíce rýžového vinného octa, 2 lžíce škrobové kukuřičné moučky, 1 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 1 lžička nasekaného zázvorového kořenu
Postup
Dejte do hrnce kuřecí vývar, pokrájené brambory a 1 lžíci rýžového vinného octa a přiveďte vše k varu. Smíchejte škrobovou kukuřičnou moučku s vodou a směs pak vmíchejte do horkého vývaru. Nechte vývar znovu vařit a míchejte, dokud nezhoustne, pak znovu stáhněte plamen. Dejte na talíř vepřové nudličky, a polijte je zbývajícím rýžovým vinným octem, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Přidejte do vývaru vepřové nudličky, proužky mrkve a zázvor a 10 minut vše povařte. Přidejte jarní cibulku (šalotku), pokrájenou červenou papriku a bambusové výhonky. Vařte dalších 5 minut.
Autor
Jindřiška