Krabí polévka se zázvorem
Suroviny
8,5dl rybího vývaru, 2,5cm dlouhý kus čerstvého nastrouhaného zázvorového kořenu, 2 středně velcí krabi, 1 pórek, 1 mrkev, 1 bobkový list, 1 lžička světlé sójové omáčky, 1/2 lžičky mletého badyánu, sůl, pepř
Postup
Nakrájíme na malé kousky mrkev, pórek a vložíme je do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem. Uvedeme do varu, stáhneme plamen, zakryjte pokličkou a vaříme dokud zelenina nezměkne. Z vařených krabů odebereme veškeré maso. Odlomíme klepeta a dáme je stranou, maso vybereme i z ulomených nohou. Do pánve k vývyru přidáme krabí maso společně se zázvorem, sójovou omáčkou a badyánem a vaříme na mírném plameni 10 minut. Ochuťíme solí a pepřem a zdobíme krabími klepety.
Autor
Jindřiška