Bazalkové motýlky s cuketou a rajčaty
Suroviny
300 g těstovin ve tvaru motýlků (farfalle), 300g keříčkových rajčat, 250g cukety, česnek, bazalka,olivový olej, sůl
Postup
Dejte vařit vodu na těstoviny, a jakmile začne vřít, přidejte sůl a těstoviny v ní uvařte. Mezitím odkrojte konce cuket, omyjte je a nakrájejte na velmi jemná kolečka. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje. Zpěňte na něm pokrájené cukety a osolte. Očistěte a omyjte velký svazek bazalky a potom ji najemno nakrájejte s 1 stroužkem česneku. Rajčata oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a přidejte je k pokrájené bazalce. Slijte těstoviny těsně předtím, než budou uvařené správně al dente, a na pánvi je prohřejte s cuketou (dovaří se). Ochuťte je omáčkou z čerstvých rajčat, česneku a bazalky a podávejte.
Autor
Jindřiška