Orientální zeleninové nudle
Suroviny
175g zelených vlasových nudlí, 125g nastrouhaných japonských ředkviček, 125g nastrouhané karotky, 125g nadrobno nakrájené okurky, 2 lžíce křupavého arašídového másla, 2 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžička medu, 1 lžička sezamového oleje, 1 svazek nasekané jarní cibulky, 1 lžíce na sucho opražených drcených burských oříšků
Postup
Nudle podle pokynů na balíčku. Nechte důkladně okapat a opláchněte je ve studené vodě. Ponechte je v misce se studenou vodou, dokud je nebudete potřebovat. K opřípravě omáčky z arašídového másla dejte do skleničky se šroubovacím uzávěrem sezamový olej, arašídové máslo, sójovou omáčku, ocet, med, pepř a sůl. Sklenici uzavřete a dobře protřepejte, aby se obsah důkladně promíchal. Do nudlí vmíchejte polovinu oříškové omáčky. Důkladně promíchejte s ředkvičkami, karotkou, okurkou, jarní cibulkou. Posypte drcenými arašídy. Nudle podávejte se zbylou oříškovou omáčkou.
Autor
Jindřiška