Čínská polévka z kapra
Suroviny
100g vykostěného kapra, 1 lžíce oleje, 1 větší cibule, 1l hovězího vývaru, 2 žampióny, 1 lžíce bílého vína, 1 menší pórek, 1 lžíce Solamylu , 1 lžíce vody, trochu soli, Glutasol, mletý pepř
Postup
Maso z kapra nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a vše zalijeme vývarem. Potom přidáme plátky rybího masa a na tenké plátky nakrájené žampióny. Osolíme a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme Glutasol a pepř, pokapeme vínem, přidáme na kolečka nakrájený pórek a zahustíme Solamylem rozšlehaným ve vodě a ještě chvíli povaříme. Nakonec podle chuti dosolíme a dokořeníme.
Autor
Jindřiška