Isidor
Suroviny
150 g másla 150 g cukru 4 vejce 120 g mlet.oříšků 2 lžíce kakaa 70 g hrubé mouky ¼ kypřic. Prášku Poleva: 3 malé čokolády(ledové kaštany) 100g másla
Postup
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme kakao, ořechy a mouku s práškem do peč.. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a upečeme. V míse smícháme ořechy s cukrem a rumem. (je-li třeba +2-3lž. vody) Hmotu rozetřeme na vychladlé upečené těsto. Ze žloutků, kakaa a cukru ušleháme nad parou krém a necháme ho vychladnout, přičemž do něj postupně zašleháme máslo. Krém natřeme na vrstvu s ořechy. Rozpuštěnou čokoládu s máslem nalijeme na krém. -tento recept je vhodný na veškeré slavnostní události. Je velmi honosný a chutný. Připomíná bonbon z bomboniéry Přeji dobrou chuť!
Autor
Janča