Vařené hrušky s novým kořením
Suroviny
60g hrozinek, 3dl pomerančové šťávy, 2 lžičky mletého nového koření, 2 lžíce jemného hnědého cukru, 4 velké zralé hrušky, nastrouhaná pomerančová kůra na ozdobení
Postup
Z hrušek odstraníme jádřince, olopeme je a překrojíme napůl. Hrušky vložíme do většího kastrolu, přidáme pomerančovou šťávu, mleté nové koření, hrozinky a hnědý cukr a zvolna za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme směs k varu a necháme vařit 1 minutu. Zmírníme plamen a necháme vařit asi 10 minut tak, aby se hrušky nerozvařily. Hrušky vyjmeme, ozdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou a podáváme se sirupem.
Autor
Jindřiška