Krtkův dort
Suroviny
Na piškot: 100 g hery, 120 g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce kakaa, 50 g strouhané čokolády, 6 lžic mléka, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, sníh ze 2 bílků Na vymázání formy: sádlo, hrubá mouka Na krém: 500 ml šlehačky, 1 banánový pudink, 1 vanilkový cukr, 50 g strouhané čokolády, 1 lžíce vody 3 banány
Postup
Na piškot šleháme tuk, cukr a žloutky, přidáme kakao, čokoládu, mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný bílkový sníh. Těsto nalejeme do vymazané a vysypané kulaté formy o průměru asi 25 cm. Korpus pečeme 20-30 minut. Po vychladnutí vydlabeme lžičkou ve vzdálenosti 1 cm od okraje piškotovou hmotu do hloubky asi 2 cm. Do vydlabaného prostoru naskládáme podélně rozpůlené banány a na ně navrstvíme krém do tvaru kopule. Povrch dortu hustě posypeme zbylým rozdrobeným piškotem a necháme v ledničce aspoň 2 hodiny uležet. Krém: 2 lžíce šlehačky, vodu, pudink a vanilkový cukr smícháme a vlijeme do vyšlehané šlehačky, přidáme strouhanou čokoládu.