Vídeňské věnečky
Suroviny
200g hořké čokolády, 200g másla, 2 žloutky, 6 lžic moučkového cukru, 2 lžíce silné vařené kávy, 300g hladké mouky, 10g prášku do pečiva, máslo na vymazání plechu
Postup
Máslo necháme změknout, přisypeme cukr a přidáme kávu. Vše společně vyšleháme do pěny. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Do pěny přimícháme žloutky, prosátou mouku, prášek do pečiva a nakonec vlažnou, téměř studenou čokoládu. Vymícháme v těsto.
Těsto přendáme do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou. Na plech, který jsme vymazali máslem, stříkáme věnečky. Před pečením dáme věnečky ztuhnout do lednice.
Troubu si rozehřejeme na 180 °C. Ztuhlé věnečky pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě. Po upečení a vychladnutí můžeme ještě půlky věnečků namáčet v rozpuštěné čokoládě.
Autor
Jindřiška