Vepřové kung-pao
Suroviny
200g vepřového masa, 50g loupaných burských oříšků, 1 lžička Solamylu, 3 lžičky sojové omáčky, 1-2 sušené feferonky, trochu Glutasolu, zázvor, pepř, 2-3 lžíce oleje
Postup
Maso nakrájíme na kousky velké 1,5cm, posypeme Solamylem, Glutasolem, zázvorem a mletým pepřem, pokapeme polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme marinovat zhruba půl hodiny. Mezi tím sušené feferonky polámeme na malé kousky a odstraníme jadérka. Na pánvici rozpálíme olej, na nějž nasypeme polámané feferonky a chvíli je restujeme. Po chvíli přidáme naložené maso a smažíme asi 3 – 4 minuty. Přidáme burské oříšky a vše pokapeme zbytkem sojové omáčky a za stálého míchání smažíme další minutu. V případě, že máme k přípravě jen slané burské oříšky, pak z nich musíme sůl co nejvíce odstranit a použít méně sojové omáčky.
Autor
Jindřiška