Zázvorový punč s citronovou trávou
Suroviny
400ml uvařeného čaje (černého nebo ovocného), 400ml jablečné šťávy, 4 hvězdičky badyánu, 2–3 lžíce přírodního cukru, 1 jablko, 1 limetka nebo citron, 2 cm zázvoru - oloupaného a nakrájeného na tenké plátky, 4 stonky citronové trávy (v délce brčka)
Postup
Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Citronovou trávu omyjeme a seřízneme zavadlý konec. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky, které rozdělíme do sklenic z varného skla. Limetku nebo citron omyjeme a nakrájíme na 8 dílků, popřípadě zbavíme pecek a přidáme k zázvoru do skleniček. V hrnci uvedeme do varu čaj s jablečnou šťávou, badyánem a cukrem. Přidáme nakrájené jablko a krátce povaříme, stačí 2 – 3 minuty. Horký nápoj ihned přelijeme do připravených sklenic a podáváme s citronovou trávou a sušenkami.
Autor
Jindřiška