Vinný punč s griotkou a ama
Suroviny
500ml bílého suchého vína, 300ml vody (ovocného čaje, třešňové šťávy aj.), 8 lžiček přírodního cukru (dle chuti), 4 menší kousky skořice nebo 1 větší nalámaný na kousky, kůra z 1 citronu, kůra z 1/2 pomeranče, 8cl griotky, 4 lžičky amareta, 4 lžičky citronové šťávy na dochucení, 4 vanilkové lusky k podávání (nemusí být)
Postup
V hrnci nebo skleněné varné konvici svaříme vodu s cukrem, citronovou a pomerančovou kůrou a skořicí. Přilijeme bílé víno a přivedeme k varu. Nápoj vlijeme do nahřátých sklenic s griotkou a amaretem, vložíme vanilkový lusk na zamíchání, dochutíme citronovou šťávou, dosladíme a podáváme.
Můžeme také smíchat ve džbánku víno, kůru z citrusů, skořici, vanilkový lusk, cukr a citrusovou šťávu a nechat přikryté do druhého dne uležet. Druhý den svaříme vodu nebo čaj, přilijeme obsah džbánku a zahřejeme k bodu varu. Rozlijeme do sklenek s griotkou a amaretem a podle chuti dosladíme.
Autor
Jindřiška