Hřebenatky s máslovou omáčkou
Suroviny
450g hřebenatek, 50g másla nakrájeného na kostky, 6 jarních cibulek, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 nakrájená zelená chilli paprička, 3 lžíce sladké sójové omáčky
Postup
Hřebenatky dobře opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Nožem překrojíme každou hřebenatku horizontálně na polovinu. Oloupeme a nakrájíme jarní cibulky. Ve velké pánvi rozehřejeme rostlinný olej, přidáme nakrájené zelené chilli papričky, jarní cibulku a hřebenatky a za stálého míchání smažíme na prudkém plameni 4-5 minut, nebo dokud nebudou hřebenatky měkké. Přidáme sójovou omáčku a máslo a za stálého míchání smažíme, dokud se máslo nerozehřeje. Podáváme horké.
Autor
Jindřiška