poloviční dezert
Suroviny
těsto:125g tuku na pečení,125g cukru moučky,250g hladké mouky,1kypřící prášek,1 vejce,1 polévková lžíce kakaa, Krém:1 sáček Crém olé pudink bez vaření,1 smetana ke šlehání,1 ztužovač šlehačky,1 vanilkový cukr,plechovku jahod,750g jahod,čokoládová poleva
Postup
Připravíme si těsto.Tuk rozšleháma s vajíčkem,přidáme cukr a mouku prosátou s kypřícím práškem.Nakonec přidáme kakao a dobře propracujeme rukama.Formu na srnčí hřbet vymažama a vysypeme.Formu zevnitř obalíme těstem ,které jsme daly na půl hodiny do lednice ztuhnout.Uděláme ještě víko a dáme na plech,Pečeme asi 30 minut při 180°C.Mezitím si uděláme krém.Do mísy dáme šlehačku,ztužovač,vanilkový cukr ,jahody v konzervě i se šťávou a crém olé.Dobře nšleháme dokud krém nezhoustne.Po upečení necháme zchladnout těsto.Po vychladnutí těsta naskládáme jahody na dno korpusu.Na jahody dáme krém a zase přiložíme jahody,pak dáme krém a přikryjeme to víkem z těsta.Dáme do lednice asi na 30 minut.Vyklopíme dezert s formy na tác a polijeme dezert čokoládovou polevou.A máme hotovo.
Autor
Monika Čapková