Hřebenatky se zázvorovou omáčkou
Suroviny
450g hřebenatek - očištěných a rozpůlených, 125g konzervovaných bambusových výhonků, 75g zeleného hrášku, 2,5cm jemně pokrájeného čerstvého kořene zázvoru, 3 rozetřené stroužky česneku, 2 pokrájené pórky, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce světlé sójové omáčky, 2 lžíce neslazené pomerančové šťávy, 1 lžička moučkového cukru, kůra pomeranče na ozdobení
Postup
Ve velké pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Za stálého míchání na něm osmahneme hřebenatky. Po 2 minutách je vyjmeme z pánve a uschováme pro další použití. Do pánve přidáme zázvor a česnek a za stálého míchání smažíme 30 vteřin. Vmícháme pórek a hrášek a smažíme za občasného míchání 2 minuty. Přidáme bambusové výhonky a vraťíme do pánve hřebenatky. Opatrně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se při míchání nerozpadly. Vmícháme sójovou omáčku, pomerančovou šťávu a moučkový cukr a povaříme 1-2 minuty. Ihned podáváme ozdobené pomerančovou kůrou.
Autor
Jindřiška