Krab se žampionovou omáčkou
Suroviny
250g krabího masa (nebo krabích tyčinek), 100g žampionů, 100g tvrdého strouhaného sýra, 50g másla, 5 lžic bílého vermutu, 2 lžíce mouky, 2 velké lžíce zelené sekané petrželky, 1 malá cibulka, 1 šálek smetany, mletý pepř, sůl
Postup
Na másle zpěníme na plátky nakrájené žampiony, nasekanou zelenou petrželku, cibulku nebo pórek. Přidáme mouku, mírně ji osmahneme za stálého míchání a vše zalijeme smetanou. Přidáme strouhaný sýr a mícháme až se rozpustí. Ochutíme vermutem, opepříme, osolíme. Opatrně vmícháme krabí maso rozkrájené na kousky a necháme 8 až 10 minut prohřát. Podáváme s pečivem.
Autor
Jindřiška