Krabí kari
Suroviny
125g hnědého krabího masa, 350g bílého krabího masa, 2,5dl nízkotučného bílého jogurtu, 5cm nastrouhaného kořene zázvoru, 2 stroužky česneku, 2 čerstvé nasekané zelené chilli papričky, 2 lžíce hořčičného oleje, 1 jemně nasekaná cibule, 1 lžíce ghí, 1 lžička mleté kurkumy, 1 lžička soli, 1 lžička mletého chilli, 1 lžička papriky, 1 lžička garam masaly, čerstvý koriandr na ozdobení
Postup
Ve velké teflonové pánvi rozehřejeme olej, přidáme ghí a cibuli. Za stálého míchání smažíme na 3 minuty, dokud cibule nezměkne. Vmícháme zázvor a celé stroužky česneku. Přidáme kurkumu, sůl a mleté chilli, chilli papričky a papriku. Vše promícháme, přidáme krabí maso a jogurt a za občasného míchání vaříme 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti přidáme garam masalu. Podávejte horké ozdobené koriandrem.
Autor
Jindřiška