Kuře Marengo
Suroviny
2 plátky kuřecích řízků, nejlépe vykostěných stehenních řízků bez kůže, 1 malý rajčatový protlak, 1lžíce hladké mouky, 200ml bílého vína, nejlépe obyčejné sladké víno,200m masoxového vývaru, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, črné olivy žampiony, 1 malá plechovka hrášku, toastový chléb -jako příloha.
Postup
Na oleji dozlatova osmáhneme kuřecí kousky.Pak je vyndáme a do výpeku dáme 1 malý rajčatový protlak a 1 lžici hladké mouky – krátce orestujeme Zalijeme 200 ml masoxového vývaru a 200ml bílého vína. Vše pečlivě zamícháme, přídáme sůl, pepř a nakrájený nebo nadrcený česnek. Vrátíme maso, přidámé na půlky nakrájené černé olivy, na plátky nakrájené žampiony a hrášek.Půl hodiny podusíme a podáváme s opečeným toastovým chlebem.
Autor
nikki