Špagety s tuňákem a olivami
Suroviny
400g špaget, 500g sterilovaných loupaných rajčat, 380g tuňáka v oleji, 10 vypeckovaných černých oliv, 5 vypeckovaných zelených oliv, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kaparů, sůl, pepř
Postup
Rajčata dusíme zhruba 5 minut na rozehřátém oleji a lehce rozmačkáme. Tuňáka dáme okapat a maso nahrubo rozmačkáme vidličkou. Rozpůlíme černé olivy, zelené nakrájíme na nudličky. Zamícháme do rajčatové omáčky s kapary a tuňákem. Osolíme a opepříme. Vaříme zhruba 10 minut na mírném ohni. Špagety uvaříme dle návodu. Omáčku znovu osolíme a ochutíme pepřem a promícháme s uvařenými a scezenými špagetami.
Autor
Jindřiška