Králičí mereta po bourbonsku
Suroviny
80g másla, 12 cibulek, 8 krajíčků bílého chleba, 2 mladí králíčci (jen hřbet a zadek), 2 žloutky, 1 lžíce hladké mouky, 2dl suchého bílého vína, 1dl vody, 1dl smetany, bouquet garni, půl citrónu, petrželka, pepř, sůl
Postup
Oba hřbety a zadky rozkrájíme na malé kousky. V kastrolu na másle je opečeme dozlatova, přidáme cibuličky, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vínem a vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bouquet garni a dusíme 50 minut pod pokličkou. Pak smícháme žloutky, smetanu, šťávu z citrónu, petrželku a přidáme do omáčky. Kousky králíka narovnáme do hluboké mísy, polijeme omáčkou a obložíme na másle opečenými plátky bílého chleba.
Autor
Jindřiška