Indická treska s rajčaty
Suroviny
400g nakrájených konzervovaných rajčat, 1,5dl kokosového mléka, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mleté kurkumy, 1/2 lžičky garam masaly, 1-2 lžíce nasekané čerstvé natě koriandru nebo petrželky, 4 plátky tresky - silné asi 2,5cm, 2 oloupané a rozetřené stroužky česneku, 1 nasekaná červená paprika, 1 cibule, sůl, mletý pepř
Postup
V pánvi rozehřejte olej, přidejte rybí plátky, sůl a pepř a krátce je osmažte po obou stranách. Vyjměte je z pánve a do oleje přidejte cibuli, česnek, červenou papriku a koření a na mírném plameni smažte 2 minuty za častého míchání. Přidejte rajčata, přiveďte vše k varu, pak stáhněte plamen a 5 minut povařte. Přidejte do pánve rybí plátky a na mírném plameni je poduste 8 minut, nebo dokud nejsou hotové i uvnitř. Vyjměte je z pánve a udržujte teplé. Do pánve přidejte kokosové mléko a koriandr nebo petrželku a vše mírně prohřejte. Naběračkou přelijte omáčkou rybí plátky a ihned podávejte.
Autor
Jindřiška